Bouw BrinkToren in Amsterdam van start

Xior Student Housing en DubbeLL zijn begonnen met de bouw van de BrinkToren in de nieuwe wijk Overhoeks in Amsterdam.

De toren wordt 90 meter hoog en telt 28 verdiepingen. Er komen boven een commerciële plint 400 appartementen, waarvan 266 middeldure huurwoningen, 112 sociale huurwoningen, 23 zorgwoningen, gemeenschappelijke voorzieningen en een huiskamer voor de buurt. Vanaf 2025 kunnen hier ongeveer 600 nieuwe bewoners terecht. De woningen zijn bedoeld voor young professionals, starters, jonge stellen, (internationale) studenten en onderzoekers.

De BrinkToren wordt ontwikkeld door Xior Student Housing en DubbeLL, die samen met Mecanoo Architecten de competitie wonnen voor deze toren. Ook Merosch, Dakdokters, Van Rossum en Nelissen Ingenieurs maken deel uit van het integrale team. 

Een ‘Brink’ is een oud-Nederlands woord voor een groene open ruimte waar mensen elkaar ontmoeten. Het bijeenbrengen van verschillende bevolkingsgroepen in een gezond, groen en duurzaam project staat bij de BrinkToren centraal. De toren staat aan de rand van Overhoeks in Amsterdam-Noord, dat sinds de aanleg van een metroverbinding een enorme transformatie ondergaat. Nabij de BrinkToren, aan de andere zijde van het kanaal, ligt de laagbouw van het tuindorp Van der Pekbuurt.

Scroll naar boven