Bouw 614 woningen Brainpark Rotterdam van start

De Rotterdamse wethouder Chantal Zeegers (Wonen) heeft woensdag het startsein voor de bouw van een nieuw wooncomplex in Rotterdam Brainpark gegeven. Het wooncomplex omvat 614 woningen, waarvan 379 studio’s en 235 tweekamerappartementen, voor studenten en jonge professionals.

Het nieuwe wooncomplex is een ontwikkeling van Greystar in samenwerking met Bluehouse en Ridge. De bouwstart markeert de eerste ontwikkeling in transformatiegebied Brainpark Rotterdam dat de komende jaren gaat veranderen van een kantorenlocatie naar een levendig woon-, leisure- en werkgebied. Brainpark ligt tussen de Erasmus Universiteit en snelweg A16. Greystar realiseert met de bouw van het wooncomplex ruim 15% van het Rotterdams doorbouwakkoord. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2026.

“Met de bouw van deze woningen komen er weer extra huizen voor studenten en andere woningzoekenden bij, op een levendige en groene plek waar ze zich echt thuis kunnen gaan voelen”, meldde Zeegers bij het geven van het startsein. “En dat pal naast de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het project heeft een ondergrondse Warmte Koude Opslag (WKO) en een aansluiting op het warmtenet. De meeste woningen hebben een energielabel A++ en hoger. Samen met Greystar zetten we een belangrijke stap naar een groen en aantrekkelijk stuk stad voor de toekomst.”

Bioscoop en muziekstudio

Het wooncomplex in Brainpark krijgt op de begane grond een lounge, service desk, co-working ruimtes en een in-house gym met yoga ruimte. Deze ruimtes zijn direct verbonden met de binnentuin en geven toegang tot een inpandige fietsenstalling. Op de tiende verdieping staat ontmoeten en interactie centraal. Naast flexibele studeer- en werkplekken komen er een bioscoop, een muziekstudio en een sky-lounge met een indrukwekkend dakterras met uitzicht over de binnenstad van Rotterdam, de Maas en de Maasbruggen.

Greystar is zelf ook de beheerder van het wooncomplex. Een eigen on-site management- en serviceteam beheert het wooncomplex en managet de samenhang van de community. Op de begane grond wordt een horecagelegenheid voorzien die niet alleen toegankelijk is voor bewoners, maar ook voor andere bezoekers en kantoorgebruikers van Brainpark. Het wooncomplex biedt de optimale combinatie van compact wonen met alle faciliteiten die passen bij de lifestyle van de doelgroep: een sociaalmaatschappelijk duurzaam en energiezuinig wooncomplex.

Transformatiegebied Brainpark Rotterdam

In het masterplan van de gemeente Rotterdam is gekozen voor een stapsgewijze ontwikkeling naar een groene en aantrekkelijke plek die wonen, werken, studeren en recreëren optimaal combineert. In totaal worden er de komende jaren ruim 2500 woningen gerealiseerd in het gebied, aangevuld met voorzieningen en faciliteiten gericht op een gemengd gebied.

Architectenbureau Kraaijvanger Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze ontwikkeling in Brainpark Rotterdam. Het project wordt samen door Ridge en Blue-House projectontwikkeling als gedelegeerd ontwikkelaars gerealiseerd. De bouw is in handen van Waal Bouw.

Scroll naar boven