Bouw 396 woningen in torens KJ Den Haag van start

Ontwikkelaars Amvest en Synchroon en aannemer J.P. van Eesteren zijn onlangs gestart met de bouw van KJ Den Haag. Op het Koningin Julianaplein, naast Den Haag Centraal, worden een stadshal, 123 koopwoningen, 222 vrije sector huurwoningen en 51 sociale huurwoningen in twee woontorens gerealiseerd.

In KJ Den Haag komen in totaal 396 woningen met ondersteunende diensten. De appartementen variëren in grootte van 48 tot 150 m². De huurwoningen worden afgenomen door Amvest Residential Core Fund. KJ Den Haag wordt ontwikkeld door de ontwikkelingscombinatie KJ-plein (OCKJ), een samenwerking van Amvest en Synchroon en wordt gebouwd door J.P. van Eesteren. De architectuur van het gebouw is van Powerhouse Company en het groene landschap op de vallei is ontworpen door Delva Landscape Architects.

Netwerk

Een groot gemeenschappelijk dakterras op het gebouw en groene daktuinen bieden bewoners ruimte voor ontspanning en dragen bij aan een prettige woon- en leefomgeving. Het maaiveld is zo vormgegeven dat reizigers en bezoekers van de stad hun route optimaal van en naar het station kunnen vervolgen door de stadshal naar het plein. Daarnaast is er 1.200 m² commerciële ruimte ingepland voor Haagse horeca en winkels. De uitgangen van de ondergrondse fietsenstalling komen in de stadshal uit en vormt daarmee een spil in het netwerk.

Woontorens van 90 meter

Het ontwerp van de stadsentree verwijst op meerdere manieren naar de stad Den Haag. Zo komen op het houten plafond van de stadshal wetsteksten uit het Verdrag voor de Rechten van de Mens, wat verwijst naar Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht. Ook verwijst de golvende structuur van de stadshal naar het duinlandschap. Op de golvende plint komen twee woontorens van ongeveer 90 meter hoog met een variatie aan koop- en huurappartementen. Beide torens worden verbonden door een groene vallei, met daktuinen en een collectief dakterras.

Scroll naar boven