Bouw 250 appartementen Goudse spoorzone van start

M3 Projectontwikkeling, BPD Gebiedsontwikkeling, BPD Woningfonds, Woonpartners Midden-Holland, de gemeente Gouda en Batenburg Bouw & Ontwikkeling hebben woensdag het startschot gegeven voor de bouw van ‘Wonen in Goud’, een complex met 250 appartementen in Gouda.

De start van de bouw is het begin van de transformatie van het kantoor- en industriegebied langs het spoor naar een veelzijdig woongebied. Treinreizigers kunnen vanaf nu op de voet volgen hoe de skyline van Gouda langzaam verandert. De grootste woontoren van Wonen in Goud wordt 68 meter hoog en is dan op de Gouwekerk na het hoogste gebouw van Gouda.

Iconische torens

Bewoners krijgen uitzicht over het Groene Hart. Wonen in Goud bestaat uit een toren van 12 lagen en één van 20 lagen. Beide torens worden op de begane grond met elkaar verbonden. Beneden komen gemeenschappelijke ruimtes voor bewoners en een gezamenlijke daktuin.

Er worden 56 koopwoningen, 96 huurwoningen in de sociale en middenhuursector voor woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland en 98 huurappartementen in het middeldure segment voor het BPD Woningfonds gebouwd.

“Met deze iconische torens bij de entree van de stad zetten we echt een grote stap naar meer woningen, mét een fors aandeel betaalbare huur- en koopwoningen in Gouda. Daar is erg veel behoefte aan, dus ik ben heel blij dat het gelukt is en ik hier vandaag samen met kinderwethouder Noor Slingerland de eerste steen mag leggen”, sprak wethouder Jan Kees Oppelaar tijdens de feestelijke handeling.

Lastig vaarwater

De plannen voor Wonen in Goud zijn in 2020 door M3 Projectontwikkeling gestart, maar kwamen in 2022 in lastig vaarwater terecht. Door de oplopende hypotheekrente en het dalende consumentenvertrouwen, haakten potentiële kopers van de koopwoningen af. M3 Projectontwikkeling maakte het plan daarop samen met Woonpartners Midden-Holland, BPD Woningfonds en BPD Gebiedsontwikkeling financieel haalbaar. Ook de gemeente was bereid financieel water bij de wijn te doen.

Leendert Steijger van M3 Projectontwikkeling: “We hebben onmiddellijk het plan voor Wonen in Goud aangepast toen de eerste tekenen van een veranderende markt zich aandienden. Het is geweldig dat we na zo’n korte periode van samenwerken nu al starten met de bouw.”

Scroll naar boven