Borghese Logistics realiseert nieuwbouw voor M&G Group

Borghese Logistics ontwikkeld een nieuwe locatie op bedrijventerrein Assen-Zuid voor M&G Group.

Half januari is langs de A28 in Assen onder leiding van Borghese Logistics een start gemaakt met de bouw van een nieuw pand. M&G Group, dat op dit moment nog twee locaties in Noord-Nederland heeft voor de ontwikkeling, gaat het pand gebruiken voor productie en distributie van oplossingen voor rookgasafvoer en ventilatie. 

Het gebouw wordt 12 meter hoog en krijgt een totale oppervlakte van 39.500 m². Daarvan is 27.000 m² bestemd voor productie, inclusief een uitgebreide R&D-ruimte waarin M&G nieuwe producten kan ontwikkelen en testen. Een ander deel met een oppervlakte van 12.000 m² wordt ingericht als conventioneel magazijn. Er is 3000 m² gereserveerd voor kantoorruimte.

Borghese Logistics en M&G Group richten zich qua bouw en ontwerp op duurzaamheid. Het gebouw wordt voorzien van een adiabatische koeling en ventilatie, met water als koudemiddel, wat zorgt voor schone lucht en een aangenaam binnenklimaat. Het gebouw krijgt 302 parkeerplaatsen, 20% hiervan is gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s. Daarnaast komen er zonnepanelen op het dak. Het pand beschikt over een BREEAM-Very Good certificaat, het doel is om deze te optimaliseren naar BREEAM Excellent.

Het pand wordt op 23 december 2022, naar ontwerp van MIES architectuur, opgeleverd. Aannemer Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie.

Scroll naar boven