Boreal en Cadillac kopen 15 DC’s

Een joint venture van Boreal IM en Cadillac Fairview heeft een Nederlandse logistieke portefeuille gekocht van Europa Capital.

De portefeuille van 142.000 m² omvat 15 magazijnen in vier regio’s. De meeste hiervan zijn last-mile distributiecentra.

Het is de derde aankoop van de joint venture, die een pan-Europese logistieke portefeuille van € 3 mrd wil opbouwen. Eerder kocht de JV al het Nucleus Estate in Park Royal (West-Londen) en zes magazijnen in de haven van Rotterdam, voor in totaal € 250 mln.

Boreal IM ging begin 2022 een partnerschap aan met Cadillac Fairview, de vastgoedtak van Ontario Teachers’ Pension Plan, die goed is voor $ 242 mrd (AUM). Boreal IM wordt geleid door Louis-Simon Ferland, die toezicht hield op de oprichting en verkoop van Logicor, Blackstone’s pan-Europese logistieke platform.

Het merendeel van de DC’s is in de afgelopen 15 jaar gebouwd. Twee last-mile DC’s in Amsterdam zijn dit jaar opgeleverd. De complexen staan voornamelijk in de Randstad. De portefeuille, die voor 95% is verhuurd aan diverse huurders, heeft een WALB van 5,0 jaar.

Alle panden zijn Breeam-gecertificeerd, maar de JV wil ze verder verduurzamen, met onder meer LED-verlichting en zonnepanelen. De ESG-strategie van de JV is erop gericht de CO2-footprint van de panden te reduceren en het energiesysteem te upgraden. Ook wil de JV waar mogelijk groene huurovereenkomsten afsluiten.

De JV bezit in Nederland, een van de belangrijkste Europese regio’s waarop Boreal IM en Cadillac Fairview zich richten, hiermee 240.000 m². Andere regio’s waar de JV zich op richt zijn het VK, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Scroll naar boven