Boelens de Gruyter start bouw van OKU Office in Amsterdam

Boelens de Gruyter en Dura Vermeer starten met de bouw van OKU Office in Amsterdam-West. Dura Vermeer wordt ook meteen de eerste huurder.

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West zijn begonnen met de bouw van OKU Office aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Dura Vermeer wordt na de oplevering in het eerste kwartaal van volgend jaar ook meteen de eerste huurder; het bedrijf betrekt dan de tweede etage van 2.173 m². De totale oppervlakte van OKU Office is 7.500 m².

OKU Office is de nieuwe naam voor het herontwikkelde Fashion House, een gebouw uit 1966 dat werd ontworpen door architecten Postma & Postma. Het gebouw wordt gestript tot op de betonnen draagconstructie, om het vervolgens weer zorgvuldig op te bouwen tot een duurzaam gebouw dat voldoet aan de eisen van vandaag. OKU Office heeft een Breeam Excellent-ontwerpcertificaat.

Levendige plek

OKU Office maakt deel uit van de herontwikkeling van het gebied rond het World Fashion Centre, waar boven op de kantoorcomplexen Berghaus en OKU Office een ‘wijk op een wijk’ met circa 600 woningen wordt gecreëerd. Het volume boven het maaiveld neemt door deze verdichting toe van 33.000 m² naar 90.000 m². Op het plein tussen de gebouwen zorgt de komst van bijvoorbeeld horeca en een supermarkt straks voor een levendige plek voor zowel de bewoners als werknemers in het gebied.

De architectuur van OKU Office wordt gekenmerkt door het horizontale gevelkarakter van het gebouw, een typische wederopbouw-vormentaal. Een nieuwe vliesgevel maakt het mogelijk om het oorspronkelijke gevelbeeld zo nauwkeurig mogelijk te benaderen, met een nadruk op de betonnen gevelband, kozijnverdeling en kleurstelling.

Architectenbureau KCAP maakte het ontwerp, de verhuurmakelaars zijn 1530 Real Estate en JLL. Adviseur installaties, brandveiligheid en Breeam is DGMR, de constructeur is Van Rossum Raadgevende Ingenieurs.

Scroll naar boven