Boelens de Gruyter levert 62 woningen op aan Zayaz

Enkele maanden eerder dan gepland hebben ontwikkelaar Boelens de Gruyter en bouwbedrijf Janssen de Jong Bouw de 62 sociale huurwoningen in het centrum van Den Bosch opgeleverd aan woningcorporatie Zayaz.

Ook de 158 huurappartementen (middensegment en vrije sector) zijn naar verwachting eerder klaar. Deze woningen worden aan het eind van het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT).

De appartementen zijn onderdeel van project Amadeiro, de herontwikkeling van de voormalige telefooncentrale van KPN tot woningen en kantoren. De locatie was voorheen een gesloten enclave, maar wordt een levendig en (openbaar) toegankelijk gebied waar gewoond, gewerkt en geleefd kan worden. De naam Amadeiro is een verwijzing naar de gelijknamige prins carnaval van Oeteldonk, zoals Den Bosch tijdens carnaval heet. Dit deel van het plan is ontworpen door Hilberink Bosch Architecten.

Het project bestaat uit vier delen: de 62 sociale huurwoningen in het Noordblok, de renovatie van het kantoordeel in het Middenblok, nieuwbouw van 158 middensegment en vrije sector huurwoningen in het Zuidblok en een ondergrondse parkeergarage.

De appartementen die nu als eerste worden opgeleverd voor Zayaz zijn eenkamerappartementen, bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het complex is gasloos en zeer goed geïsoleerd. De vloerverwarming en warmwatervoorziening van de woningen wordt collectief verzorgd.

Scroll naar boven