Blauwhoed realiseert 144 woningen in Capelle aan den IJssel

Donderdag had de start bouw plaats van project Harmonie.

Harmonie wordt een eigentijdse stedelijke woonbuurt met appartementen in de huur- en koopsector en diverse grondgebonden woningen. Naast de 144 nieuwe koopwoningen worden er in Harmonie twee woongebouwen van Havensteder hoogwaardig gerenoveerd tot 56 sociale huurwoningen. De mix aan woningtypen in het plan zorgt voor meer balans in de buurt.

Eerder hadden Havensteder en de gemeente Capelle aan den IJssel de grond van de Hoven II overgedragen aan projectontwikkelaar Blauwhoed. Waar de Hovenflats stonden, komen 144 nieuwbouwwoningen. Van de twaalf portiekblokken blijven er twee staan, die hoogwaardig worden gerenoveerd. Daarin komen 56 duurzame sociale huurwoningen van Havensteder.

Alle woningen in Harmonie zijn verkocht. Oplevering van de eerste woningen staat medio 2023 gepland en naar verwachting zal de verhuur van de sociale huurwoningen in medio 2024 starten. Blauwhoed en aannemer Stebru verwachten dat de laatste woningen van Harmonie en de openbare ruimte eind 2024 klaar zijn.

Maar liefst 63 procent van de kopers van een appartement in Harmonie lieten een eengezinswoning in Capelle aan den IJssel achter. Hierdoor is er een verhuisketen in gang gezet en is er ruimte ontstaan voor meerdere huishoudens op de woningmarkt.

Scroll naar boven