Blauwhoed en VORM ronden laatste fase Esse Zoom af

De laatste woningen in het project De Nazoomers zijn opgeleverd.

Met deze oplevering is de laatste fase van Blauwhoed en VORM in gebiedsontwikkeling Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel voltooid. De afgelopen jaren ontwikkelden en realiseerden de partners samen 128 woningen in vier nieuwe woonbuurten in het gebied: Watertuinen, Jeu, De Zoomers en De Nazoomers. Alle woningen zijn ontworpen door Schippers Architecten.

Gebiedsontwikkeling Esse Zoom bestaat uit zo’n 550 woningen, verdeeld over diverse sfeervolle woonbuurten. Alle buurten zijn autoluw, waterrijk en met de ‘Groene Parkzone’ in het midden van Esse Zoom is er aan recreatie en groen in het gebied geen gebrek. In 2018 zijn Blauwhoed en VORM gestart met de bouw van de eerste woonbuurt Watertuinen. In iedere woonbuurt is er gestreefd naar een mix aan woningtypen, niet alleen om in te spelen op de woonbehoefte van verschillende typen huishoudens maar ook om aan te sluiten bij het karakter van Nieuwerkerk.

De woonbuurt Watertuinen is mede ontwikkeld met de toekomstige bewoners. Per woningtype konden geïnteresseerden hun wensen kenbaar maken over de indeling van de woning, smart toepassingen, duurzaamheid en tuininrichting. Dit heeft o.a. geresulteerd in slimme woningen en een kant-en-klaar-tuin-concept. De woningen liggen met de tuinen aan het water en aan de voorkant is een groen plantsoen waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Jeu is ontworpen in de historiserende Oud-Hollandse stijl. De verfijnde vormgeving, de verhoudingen en de details geven deze buurt een vriendelijke en gemoedelijk karakter. De sfeer wordt versterkt door de variatie aan woningtypen en de manier van verkavelen. De combinatie van baksteen- en pankleur maakt iedere woning herkenbaar en persoonlijk.

Middenin Esse Zoom ligt de woonbuurt De Zoomers. In deze buurt zijn er verschillende woningen ontwikkeld om doorstroming in de markt te stimuleren zoals levensloopbestendige bungalows voor senioren en twee-onder-een-kapwoningen voor gezinnen die toe zijn aan een volgende stap in hun wooncarrière. De woningen zijn ontworpen in een Oud-Hollandse stijl, wat terug is te zien in de authentieke details en ramen.

De woningen in De Nazoomers zijn ontworpen in de Haagse Schoolstijl uit de jaren ’30. Het is een gevarieerd woningbouwplan met rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een riante vrijstaande woning. Om minder energie te verbruiken wordt de warmte voor de woningen opgewekt door een bodemwarmtepomp en zijn er nog meer duurzaamheidsmaatregelen in de woningen geïntegreerd, zoals het terugwinnen van warmte bij het douchen en zonnepanelen.

Scroll naar boven