Bewoners eerste 111 woningen Parkweelde Amersfoort ontvangen sleutel

In de wijk Kruiskamp in Amersfoort vervangt woningcorporatie de Alliantie de verouderde portiekwoningen en seniorenwoningen door project Parkweelde 3 met 320 sociale huurwoningen en 80 middensegment huurwoningen. Vlak voor Kerst krijgen de bewoners van de eerste 111 woningen van Parkweelde fase 1 de sleutel van hun nieuwe huis.

Fase 1 bestaat uit de sloop van 96 woningen aan de Vasco da Gamastraat en de bouw van 214 nieuwe woningen: 147 sociale huurwoningen en 67 huurwoningen in het middensegment.

De eerste fase omvat twee gebouwen met huurappartementen. De oppervlakte van de sociale huurappartementen in eerste gebouw is verschillend: van 49 m² tot ongeveer 68 m². Bijna alle woningen hebben een balkon of terras. Het tweede gebouw bevat middensegment huurwoningen. De middensegment 3-kamer huurappartementen hebben een oppervlakte tussen de 66 en 85 m². De keuken heeft inbouwapparatuur en de badkamer en het toilet beschikken over luxe sanitair. Bijna alle woningen hebben een terras of balkon.

Nijhuis heeft de woningen in fase 1 gebouwd. Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten. Alle woningen zijn gasloos en hebben vloerverwarming. Hiervoor wordt bodemwarmte gebruikt. Alle woningen zijn aangesloten op een algemene installatie. Een groot deel van de woningen heeft 4 of 6 zonnepanelen. 

Woningen fase 2 en 3

Koopmans is gestart met de bouw van 186 woningen in fase 2 en 3. De nieuwbouw van fase 2 en 3 bestaat uit 63 eengezinswoningen en 123 appartementen. De eengezinswoningen hebben een schuin dak en op de eerste verdieping zijn de slaapkamers en badkamer. De appartementen bestaan uit 2- en 3-kamerappartementen.

Parkweelde ligt in de wijk Kruiskamp. In de directe omgeving ligt het Neptunusplein met een groot winkelaanbod, waaronder 2 supermarkten. Het centrum van de binnenstad van Amersfoort is op loopafstand.

Scroll naar boven