Bestemmingsplan ‘gezonde wijk’ Cartesius Utrecht vastgesteld

Het bestemmingsplan van de gebiedsontwikkeling Cartesius Utrecht is officieel onherroepelijk. In Cartesius, naast station Zuilen, komen ruim 2800 woningen.

Cartesius, geïnspireerd op de wetenschappelijke theorie van de Blue Zones, wordt een levendige, duurzame en gezonde stadswijk met parken, een basisschool, een sporthal, een supermarkt met een biologisch en gezond assortiment, horeca en ruimte voor cultuur.

In het gebied is ‘volop aandacht voor een mooie en groene buitenruimte’.  Er komt veel ruimte voor groen en er wordt volop ingezet op deelmobiliteit, wandelen en fietsen.

De gebiedsontwikkeling van Cartesius bestaat uit verschillende fases. Fase 2-6, met 2530 woningen, wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development en MRP. Samen met de 1ste fase van 322 middenhuurwoningen van Keystone Vastgoed wordt een stadswijk ontwikkeld met in totaal 2852 woningen.

Er komen naast de middenhuurwoningen van fase 1, ook sociale huurwoningen, huurwoningen in de vrije sector en koopwoningen en koopappartementen.

MRP en Ballast Nedam Development ontwikkelen en bouwen volgens de laatste inzichten op het gebied van gezondheid, duurzaamheid, ecologie en circulariteit. Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is, kan de bouw volgend jaar van start gaan. Het duurt ongeveer zes jaar totdat de allerlaatste woningen opgeleverd worden.

 

Scroll naar boven