Belegger koopt logistieke ontwikkeling Loods 5 in Halfweg

Een internationale belegger heeft een nog te bouwen distributiecentrum aangekocht, dat voor 35% zal worden teruggehuurd door woonwinkel Loods 5.

Het nog te bouwen distributiecentrum op bedrijventerrein PolanenPark in Halfweg krijgt een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 m², waarvan 35% gebruikt wordt door Loods 5. Het resterende deel van het gebouw, dat op een perceel van 32.000 m² staat, wordt op riisco ontwikkeld.

Strategische plek

De koper werkt samen met Loods 5 aan een milieuvriendelijke ontwikkeling van het gebouw. Het plan bestaat uit de installatie van zonnepanelen en groene gevels, samen met het gebruik van natuurinclusieve erfafscheidingen en duurzame materialen. Het bedrijventerrein heeft een goede bereikbaarheid en wordt gezien als een A-locatie voor logistiek vastgoed. Voor de woonwinkel is het een strategische plek voor last-mile bezorging aan winkels in de omgeving. Ook bedrijven zoals PostNL, DPD en CyrusOne hebben een vestiging op het terrein.

Roderick Kuitert, Director Capital Markets bij Colliers licht toe: ‘Deze sale & leaseback-transactie is het bewijs van de onverminderde sterke vraag naar duurzame en strategische logistieke ontwikkellocaties.’
Colliers heeft deze verkoop begeleid voor Loods 5.

Scroll naar boven