Bedrijvencampus Shipp 21 verder ontwikkeld

Tussen de haven van Moerdijk en Rotterdam in Puttershoek ontwikkelt Heylen Warehouses bedrijvencampus Shipp 21. 

Deze logistieke hotspot en bedrijvencampus is in 2020 aangekocht door Heylen Warehouse en zal in 2022 verder ontwikkelt worden. Er zal vooral aandacht gegeven worden aan de ontwikkeling van infrastructuur, waaronder een nieuwe ontsluitingsweg, de bouw van de eerste fase van Depot 1 (een gebouw met een oppervlakte van 21.000 m²) en het aanvragen van de bouwvergunning voor Depot 2, met een oppervlakte van 90.000 m².

Shipp 21 ligt langs de rivier de Oude Maas en is direct in verbinding met de haven van Rotterdam en Moerdijk.  Ook België, Oost- en Noord-Nederland en Duitsland zijn langs de waterweg goed bereikbaar. Via de Rustenburgstraat, langs een nieuwe ontsluitingsweg, sluit het bedrijventerrein aan op de N217, waardoor er een snelle verbinding is met zowel de A16 als de A29. 

Het terrein is geclassificeerd als bedrijventerrein met een maximale milieucategorie van 5.1. De ontwikkellocatie wordt een bedrijvencampus voor (watergebonden) logistieke en (semi-)industriële activiteiten zoals e-commerce, ADR en koel- en vriesopslag. De campus voorziet in totaal in 400.000 m² uitgeefbaar bedrijventerrein met 230.000 m² warehouse / semi-industriële ruimte en een eigen binnenhaven.

Voor de verhuur van Depot 1 zijn Cushman & Wakefield en Ooms Real Estate aangesteld.

Scroll naar boven