Bedrijf in biovoedsel sluit huurovereenkomst voor DC Maasvlakte

Nature Bio Foods heeft een huurovereenkomst gesloten voor een DC van 21.000 m² aan de Bosporusstraat 44 op de Rotterdamse Maasvlakte.

De verhuurder is Burstone Europe, het Europees platform voor internationale vastgoedactiviteiten van Burstone Group. Huurder Nature Bio Foods, een toonaangevend Europees bedrijf op het gebied van biologische ingrediënten en agribusiness, heeft een nieuwe huurovereenkomst van 15 jaar gesloten, 8% boven de vorige aflopende huurprijs van de vertrekkende huurder, met wie een vervroegde afkoop was overeengekomen.

De transactie verlengt de relatie van Burstone met moederbedrijf LT Foods, die sinds 2017 een bestaande huurder is op Maasvlakte Park, waardoor de totale bezetting op het geconsolideerde perceel uitkomt op 42.000 m² bruto verhuurbaar oppervlak.

Maasvlakte Park is strategisch gelegen naast de haven van Rotterdam, ’s werelds grootste zeehaven buiten Oost-Azië en de op één na drukste haven van Europa. Snelweg A15, die een directe route naar het oosten richting de Duitse grens biedt, is vanaf de accommodatie direct bereikbaar.

Burstone Europe beheert momenteel een portefeuille van 32 eigendommen gelegen rond belangrijke Europese stedelijke centra in zeven landen, waarvan 77% geconcentreerd is in Duitsland, Frankrijk en Nederland. De portefeuille van 1,2 miljoen m² wordt voor 99% bezet door ruim 110 huurders, voornamelijk actief in de sectoren opslag en logistiek.

Paul Rodger, managing director van Burstone Europe: “De haven van Rotterdam is een belangrijk radertje in de Europese economie en voorziet in de behoeften van meer dan 500 miljoen consumenten over het hele continent. De kracht van dit pand op de Maasvlakte uit zich in de huurstijging die we met deze verhuur hebben gerealiseerd, zonder een significante leegstandsperiode.”

Scroll naar boven