BDD Real Estate neemt kantoorgebouw Menzis in Groningen over

BDD Real Estate heeft in een sale & lease back-transactie het kantoorgebouw ‘Menzis-pand’ aan het Winschoterdiep in Groningen verworven van Stichting Menzis Beheer.

Het Kadaster meldt een koopsom van circa € 26,62 mln. Menzis blijft in het gebouw aan het Winschoterdiep 70 als huurder. Met de aankoop van dit markante en duurzame kantoorgebouw heeft BDD Real Estate haar structureel groeiende portefeuille in Noord-Nederland verder weten uit te bouwen. Het ‘Menzis-pand’ onderscheidt zich in de huidige markt met name door de locatie, de hoogwaardige kwaliteit en de aanzienlijke verhuuractiviteit.

Het object van 20.600 m² heeft twaalf verdiepingen met een totale hoogte van veertig meter en 340 eigen parkeerplaatsen. Het wordt erkend en geroemd om zijn architectuur van het Amsterdamse bureau de Architekten Cie. en is voorzien van doeltreffende faciliteiten waaronder een auditorium met 125 zitplaatsen, restaurant, ontspanningsruimte en kinderdagverblijf.

Hybride werken

Menzis-CFRO Dirk Jan Sloots: ‘Menzis heeft besloten het kantoorpand in Groningen te verkopen, omdat wij steeds minder kantoorruimte nodig hebben. Dat komt omdat we de afgelopen jaren steeds efficiënter zijn gaan werken, contact met onze verzekerden steeds meer digitaal plaatsvindt en onze medewerkers het hybride werken hebben omarmd.’

BDD Real Estate blijft, ook in de huidige markt, met eigen middelen actief investeren in duurzaam vastgoed in alle vastgoedsegmenten in Noord Nederland, ter aanvulling van haar vastgoedportefeuille. Het kantoorgebouw is langdurig verhuurd aan onder meer Menzis, Noordhoff, Sweco, Solidus Solutions en Winparts. Er is circa 2000 m² kantoorruimte beschikbaar voor verhuur.

Scroll naar boven