BAM Wonen levert 600 appartementen op in Utrecht Leidsche Rijn

BAM Wonen heeft in Utrecht Leidsche Rijn Centrum een appartementencomplex met 600 appartementen opgeleverd.

Het appartementencomplex is ontwikkeld voor werkende jongeren en is opgeleverd aan maatschappelijk conceptontwikkelaar Change. 

Het appartementencomplex ligt aan het Berlijnplein naast de Pathé bioscoop. Het complex bestaat uit studio-appartementen en heeft een groene entree. Daarnaast bestaat het programma in de plint onder meer uit 39 atelierwoningen van 40 m² met een 12 m² vliering voor creatieve professionals, een sportschool, een horecagelegenheid en aanvullende ruimtes voor de invulling van het concept Change waar werken, wonen, leren, leven, zorg & welzijn, mobiliteit en veiligheid centraal staan.

Change wil de woningmarkt voordeliger en toegankelijker maken. Ceo van Change Ralph Mamadeus wil het probleem in de woningmarkt oplossen, “ Je kunt blijven doen wat je altijd deed, maar dan houd je wat je altijd had: een groot woningtekort. Wij bieden instant woongenot, wonen inclusief alle aangrenzende diensten. Starters moeten voor hun eerste woning op de reguliere markt behoorlijk wat gespaard hebben. Bij Change geldt dat veel minder omdat allerlei bijkomende kosten, zoals nutslasten, internet, wasmachinehuur en stoffering al bij de huurprijs en servicekosten zijn inbegrepen. Wij streven in onze woongebouwen naar een serviceniveau dat past bij deze tijd.”

De woningen van Change zijn 30 m² of 40 m² groot. De studio’s zijn gestoffeerd en voorzien van laminaatvloeren, wasmachines met drogerfunctie, internet, brandwerende en verduisterende gordijnen, Nest thermostaat, een kleine keuken met inductiekookplaat en afzuigkap. Daarnaast zijn de complexen voorzien van een bemande receptie, een technisch team op locatie dat door bewoners ingehuurd kan worden voor klussen, huismeesters voor handhaving en controle, een bemande control room, een lockerservice voor bestelde pakketten, een beveiligde parkeergarage, een Change= 24/7 health club en professionele werkplekken.

Het gebouw is ontworpen door de architecten Storimans Wijffels en Inbo. BAM Wonen is in februari 2020 gestart met de bouw. De oplevering van de appartementen heeft in twee fases plaatsgevonden.

Scroll naar boven