BAM Wonen levert 116 verduurzaamde huurwoningen in Amersfoort op aan Vesteda

In opdracht van Vesteda heeft BAM Wonen 116 huurwoningen verduurzaamd in de wijk Schuilenburg in Amersfoort. 

De woningen zijn van energielabel D/E naar energielabel A gegaan. De energiebesparende maatregelen realiseren een jaarlijkse gasreductie van 102.108 m³ en verminderen de CO2-uitstoot met 300.012 kg. 

De energiebesparende maatregelen die toegepast zijn, bestaan uit het isoleren van het dak aan de buitenzijde, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en bodemisolatie. De stalen beplating aan de voor- en achterzijde van de woningen is vervangen door geïsoleerde borstwering. Er zijn nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas en zelfregelende ventilatieroosters geplaatst en de voor- en achterdeuren zijn vervangen. Tot slot is een CO2-gestuurd ventilatiesysteem geïnstalleerd en zijn er zes zonnepanelen per woning aangebracht. 

Naast de verduurzaming van de woningen is ook de uitstraling van de 116 woningen aangepakt. De borstwering van de voor- en achtergevel zijn uitgevoerd met Keralit-gevelbekleding in de kleur grijs. De horizontale belijning van de nieuwe borstwering past bij de oorspronkelijke architectuur. De draaiende delen van de nieuwe witte kunststof kozijnen zijn uitgevoerd in kwarts grijs en vormen daardoor een samenhang met de vergrijsde borstwering. In combinatie met de nieuwe dakpannen, regenpijpen en dakgoten en het herstellen van voeg- en metselwerk is er een vernieuwd straatbeeld in Schuilenburg.

Scroll naar boven