BAM Wonen en VvE verduurzamen appartementen Zoetermeer

In opdracht van Vereniging van Eigenaren De Verdwenen Brug verduurzaamt BAM Wonen 136 appartementen aan het Croesinckplein in Zoetermeer.

Het betreft een complex van zeventien woonlagen op drie lagen onderbouw met acht appartementen per laag. BAM Wonen is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De appartementen worden naar verwachting in Q4 2024 opgeleverd. Na de verduurzaming zijn de appartementen energiezuinig en helemaal klaar voor een aardgasvrije toekomst.

Marcel van Loon, voorzitter De Verdwenen Brug: ‘Een grote investering vraagt om een nauwkeurig kostenplaatje. We verwerkten de Energiebespaarlening, subsidieregelingen en energiebesparing in de exploitatie- en liquiditeitsbegroting. Een gekwalificeerde meerderheid van de leden moest instemmen met de plannen voor energiebesparende maatregelen, de financiële constructie en het vervolgproces.’

Energetische ingrepen

De verduurzaming bestaat uit een aantal energetische ingrepen in combinatie met noodzakelijk onderhoud en een esthetische upgrade. De verduurzamingsmaatregelen bestaan uit buitengevelisolatie, kunststof kozijnen met triple glas, dakoverlagen met een nieuwe laag dakbedekking en isolatie, isolatie van de tussenverdieping en een CO2-gestuurde mechanische ventilatie. Er komen tachtig zonnepanelen op het dak voor het collectieve verbruik.

De renovatiewerkzaamheden bestaan uit betonherstel en een verlaagd plafond. Het ontwerp is van BIQ Architecten.

BAM Wonen heeft voor dit jaar tot dusver de renovatie en verduurzaming van 1800 woningen in voorbereiding, uitvoering en/of gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het realiseren van de nul-op-de-meter (NOM)-woning met meer dan 2500 NOM-woningen in voorbereiding, uitvoering of gerealiseerd. 

Scroll naar boven