Ballast Nedam start bouw van Le Sud in Maastricht

De bouw van het eerste deel van Le Sud in het zuidelijke puntje van de Groene Loper in Maastricht is van start gegaan.

Le Sud is onderdeel van de Groene Loper Maastricht, een omvangrijke gebiedsontwikkeling met ruim 1175 woningen op de plek waar vroeger de A2 de stad in tweeën deelde. De maatschappelijke impact en baten zijn groot voor de stad Maastricht. Met deze ontwikkeling is Maastricht bovenaan de verschillende lijsten binnengekomen op het gebied van gezondheid, leefomgeving en luchtkwaliteit.

Het eerste deel van Le Sud bestaat uit drie appartementengebouwen; Amélie met 36 koopappartementen, Jolie met 34 koopappartementen en in Odile komen 41 zorgappartementen voor het Gastenhuys. In Le Sud zal een mobiliteitshub worden gerealiseerd die op wijkniveau voorziet in de gevraagde behoefte.

Niet alleen de appartementen in Le Sud worden duurzaam. Ook bij het bouwproces speelt dit een belangrijke rol.

Groene Loper

De ontwikkeling van dit nieuw stukje Maastricht begon ooit met de ondertunneling van de A2. Het nieuwe woongebied Le Sud aan de Groene Loper ligt tussen de wijken Scharn en Wyckerpoort. Er komen verschillende appartementengebouwen en een woontoren om een groene wijk met energieneutrale herenhuizen. Le Sud bestaat in totaal uit 370 woningen, de gehele gebiedsontwikkeling van de Groene Loper uit ruim 1175 woningen, en wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development. Voor de uitwerking van Le Sud zijn vijf verschillende architecten betrokken onder supervisie van Edzo Bindels van West8 en Fred Humblé van Humblé Martens & Willems Architecten. Daardoor vormen de verschillende ontwerpen een geheel met toch een eigen karakter.

Scroll naar boven