Ballast Nedam Development nieuwe ontwikkelpartner voor Groenoord Leiden

Ballast Nedam Development heeft de ontwikkelrechten voor Groenoord Leiden overgenomen van Ymere.

Dit betekent dat de gebiedsontwikkeling Groenoord fase 2 en 3 verder uitgewerkt kan worden. Een belangrijke volgende stap in de afronding van deze stadswijk in Leiden-Noord. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarmee ingestemd, zodat het woningplan weer verder kan.

In 2010 zijn de hallen gesloopt en in 2012 zijn de eerste woningen opgeleverd van fase 1. Voor fase 2 en 3 is Ballast Nedam Development na een tenderprocedure in 2021 de ontwikkelende partij. Het plan voor fase 2 met een oppervlakte van ruim 18.000 m² houdt de ontwikkeling in van koop-, sociale- en vrijesectorhuurappartementen. Fase 3 betreft een oppervlakte van ongeveer 2000 m² die voornamelijk ingevuld wordt met eengezinswoningen.

De komende maanden gaan de gemeente en Ballast Nedam Development nieuwe afspraken maken over de samenwerking ten behoeve van het ontwikkelgebied. Naar verwachting is er medio 2022 meer zicht op de volgende stappen.

De wijk Groenoord in Leiden-Noord heeft haar naam te danken aan de Groenoordhallen die tot 2010 deel uitmaakten van dit gebied. Een plek die voorheen bekend stond om veemarkten, later concerten, beurzen en evenementen maakte plaats voor een woonwijk.

Scroll naar boven