B-Right Urban Living realiseert 400 huurwoningen in Amsterdam

B-Right Urban Living gaat in Amsterdam een nieuwbouwcomplex met 400 sociale huurwoningen voor studenten, starters en young professionals realiseren.

B-Right Urban Living heeft hiervoor een realisatieovereenkomst met de gemeente Amsterdam getekend. Naast woonruimte en horeca biedt het complex aan de Hettenheuvelweg 8-10 in de plint ook plaats aan gemeenschappelijke ruimtes zoals een gezamenlijke woonkamer, studeerkamer, gameroom en wasruimte.

Vierhonderd sociale huurwoningen variëren in grootte tussen de circa 18 en circa 40 m². Het complex beschikt over algemene ruimtes, horeca, commerciële ruimtes, een omringde binnentuin, halfverdiepte fietsenkelders en een innovatief mobiliteitsconcept. De woningen komen te staan in Hondsrugpark, een nieuwe stadswijk in Amsterdam.

De Hondsrugpark-zone is nog volop in ontwikkeling, en verandert de komende jaren van een kantoorwijk in een levendige wijk met 5000 stadswoningen, winkels, horeca en andere voorzieningen. Met de realisatie van dit nieuwe wooncomplex zal B-Right Urban Living een directe bijdrage leveren aan deze nieuwe wijk en de stad Amsterdam, waar een groot tekort is aan sociale huurwoningen voor jongeren en starters.

Na realisatie zal het complex in beheer genomen worden door Plaza Resident Services, net als B-Right Urban Living onderdeel van Mosaic World.

Scroll naar boven