Aviva Investors koopt CO2-neutrale woningontwikkeling in Amsterdam

Aviva Investors heeft geïnvesteerd in Het Juf Nienke-project in de wijk IJburg in Amsterdam.

De internationale belegger uit Finland koopt voor € 27 miljoen 61 wooneenheden en 821 m² commerciële ruimte op IJburg, een eilandbuurt aan de oostelijke rand van de stad. Verkoper van het project is Dokvast, een Nederlandse ontwikkelaar van duurzame gebouwen.

Juf Nienke is een CO2-neutrale woningontwikkeling, dus ontworpen om zeer energiezuinig te zijn, gebruikmakend van zonnepanelen om de energiebehoefte te verlagen en tegelijkertijd te streven naar een Energie A-classificatie.

Het beschikt ook over een gemeenschappelijke tuin en een ‘groen dak’ dat water vasthoudt om de algehele waterbehoefte van het gebouw te verlagen.

Er wordt ook een donkere bio-composiet coating aangebracht op het houten frame van de ontwikkeling, die is ontworpen om luchtverontreiniging uit de directe omgeving te absorberen.

De commerciële ruimte van Juf Nienke is verdeeld over vier units en is bestemd voor gemeenschapgestuurd gebruik, zoals een fitnessruimte en co-working faciliteiten.

NL asset management zal het beheer op zich nemen namens Aviva Investors.

Aviva Investors werd bij de transactie geadviseerd door NL real estate – Knight Frank. Dokvast werd bij deze transactie geadviseerd door Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij.

Scroll naar boven