AVC verwerft 110 woningen en 6 bedrijfspanden in Amsterdam

De Amsterdamsche Vastgoed Combinatie (AVC) heeft vlak voor de jaarwisseling, in twee separate transacties, 110 woningen en 6 bedrijfsruimten in de hoofdstad gekocht.

AVC breidt daarmee haar vastgoedportfolio in de regio Amsterdam aanzienlijk uit. De grootste aaneengeschakelde objecten bestaan uit dertig appartementen aan het Amsterdamse Victorieplein 13-29 van in totaal 4.000 m² en twintig woningen, verdeeld over vijf panden, aan de Bestevaerstraat 69-77 met een oppervlakte van 1250 m². Voor de appartementen aan het Victorieplein betaalde AVC volgens gegevens uit het Kadaster ruim € 12,7 mln.

Daarnaast verwierf AVC diverse losse Amsterdamse panden. In totaal gaat het in de tweede transactie om 21 panden, inclusief de vijf panden aan de Bestevaerstraat. De verkopers van de twee, niet aan elkaar gelieerde portefeuilles, waren in beide gevallen particuliere beleggers.

AVC is al geruime tijd actief op de Amsterdamse markt. Ondanks de huidige uitdagende marktomstandigheden, houdt AVC naar eigen zeggen vertrouwen in de hoofdstedelijke woningmarkt. “Wij zullen zoveel mogelijk verduurzamingen gaan doorvoeren in de nieuw verworven woningen en bedrijfsruimtes”, stellen aandeelhouders van AVC. “Daarnaast zien wij bij meerdere objecten kansen om door middel van investeringen nieuwe woningen aan de markt toe te voegen. Wij geloven sterk in de aanhoudende populariteit van de Amsterdamse woningmarkt.”

Ramon Mossel Makelaardij en Draijer Vastgoed adviseerden de verkopers. Kroese Paternotte en notariskantoor Buma Algera begeleidden AVC bij de twee transacties.

Scroll naar boven