Automerk Zeekr opent een flagshipstore aan de Kalverstraat

Zeekr opent vandaag een nieuwe flagshipstore annex luxe showroom in Amsterdam.

Zeekr, een wereldwijd merk op het gebied van elektrische mobiliteitstechnologie, sloot een langjarige huurovereenkomst met IEF Capital voor Rokin 164. Het huurt zoals al eerder gemeld 2000 m² in het voormalige V&D-pand tussen de Kalverstraat en het Rokin de begane grond en bijbehorende kelder van het gebouw.

Elektrisch rijden

Zeekr heeft de winkelruimte volledig verbouwd en ingericht naar eigen innovatief concept, waarin het ervaren van elektrisch rijden centraal staat. In de nieuwe winkel annex showroom zijn de luxe, elektrische auto’s te zien die het merk dit jaar op de Europese markt heeft gebracht.

Daarnaast dient de winkel als platform voor samenwerkingen met start-ups, innovatiehubs, universiteiten en de gemeente om duurzame mobiliteit verder te ontwikkelen.

Herontwikkeld

Het monumentale pand waar de flagshipstore is gevestigd, is enkele jaren geleden volledig herontwikkeld met behoud en herstel van historische kenmerken.

Het techbedrijf is onderdeel van de Chinese Geely Holding Group en zal de Europese markt aansturen vanuit een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam. Ook de automerken Volvo, Polestar en Lynk & Co maken deel uit van Geely. De komst van Zeekr naar Europa is een mijlpaal in de groeistrategie van het bedrijf.

Zeekr werd tijdens deze transactie vertegenwoordigd door CBRE.

Scroll naar boven