Appartementencomplex Cascade Alkmaar opgeleverd

De oplevering van nieuwbouwproject Cascade Alkmaar is dinsdag gevierd door het symbolisch overhandigen van de sleutel aan één van de kopers door wethouder Christiaan Peetoom van de Gemeente Alkmaar en manager ontwikkeling Ramon Reijnders van Timpaan.

Cascade is een ontwikkeling van VOF Horizon Ontwikkeling, een samenwerking van Timpaan en Bot Bouw. Het ontwerp is van Caas architecten. Het complex ligt naast het NS-station en bestaat uit 87 koopappartementen, waarvan er 47 onder sociale koop vallen.

Het gebouw heeft de grootste groene gevel van Alkmaar en door de planten op én rondom het gebouw ontstaat er een soort natuurlijke airco. De grote daktuin is een plek waar de bewoners in de zomer samen kunnen komen om beschutting te vinden tijdens warme dagen. Al het groen reduceert CO2 en hittestress en draagt bij aan een hogere luchtkwaliteit.

“Op deze bijzondere locatie staat nu een prachtig complex met woningen voor jong en oud”, zegt wethouder Christiaan Peetoom. “Cascade is een uniek concept dat goed past in de stationsomgeving. Zo wordt het stationsgebied steeds meer een mix van wonen, werken en verblijven.”

Ramon Reijnders: “Met Cascade maken we binnenstedelijk wonen aantrekkelijk voor jong en oud. We voorzien in woningen voor een brede doelgroep met verschillende woningtypen en het sociale koopgedeelte. Dit past perfect bij de missie van Timpaan en VOF Horizon.”

Scroll naar boven