Appartementen Octagon in Leiden opgeleverd

Alle bewoners van de in totaal 79 appartementen die in Octagon Leiden zijn gebouwd, hebben de sleutels overhandigd gekregen door TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Synchroon.

Octagon Leiden bestaat uit een IntercityHotel met 115 kamers, een parkeergarage en een aantal bedrijfsruimten op de begane grond en eerste verdieping. Boven op het gebouw, dat tegenover het Centraal Station van Leiden staat, zijn twee woontorens gebouwd met koopappartementen; 23 in de westelijke toren en 56 in de oostelijk gelegen toren.

Stationsgebied

Octagon Leiden is ontwikkeld door Synchroon. NL Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp. Octagon Leiden is gebouwd op de plek van het oude kantoor van de ABN Amro aan de Stationsweg in Leiden. Het gebouw vormt daarmee een onderdeel van de metamorfose van het stationsgebied tot een aantrekkelijk gebied waar wonen, werken, winkelen, reizen en verblijven samenkomen.  

Aan het project werkten de TBI-bedrijven J.P. van Eesteren Synchroon, WTH en Croonwolter&dros. De bouw ging tweeënhalf jaar geleden van start.

Scroll naar boven