Appartementen 5tracks in Breda opgeleverd aan Heimstaden

Ontwikkelcombinatie Synchroon en J.P. van Eesteren hebben de appartementen van 5tracks in Breda opgeleverd aan woningverhuurder Heimstaden.

5tracks is een nieuwe ontwikkeling naast het Centraal Station van Breda. Binnen dit project wordt gebouwd aan een unieke mix van functies: wonen, werken, een hotel, een groen park, horeca, parkeergarage en winkels.

In maart 2021 sloten Synchroon/J.P. van Eesteren, beide onderdeel van TBI Holdings, en Heimstaden een koopovereenkomst voor de 168 vrijesector-appartementen die deel uitmaken van 5tracks. Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder die actief is in meerdere Europese landen, waaronder Nederland. Het is Heimstadens ambitie om bewoners een vriendelijk woonklimaat te bieden en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

Alle woningen hebben energielabel A+++ en een gemiddelde oppervlakte van 82 m². Het complex waarin de appartementen worden gevestigd is voorzien van zonnepanelen en verwarmd en gekoeld met een warmte- en koudeopslaginstallatie (wko). Daarnaast is bijvoorbeeld bij het groen om de gebouwen heen ook rekening gehouden met biodiversiteit in de stad zelf.

Nieuwe fase

Heimstaden is blij met de tijdige oplevering van de appartementen, die deel uitmaken van de portefeuille die Heimstaden in Nederland blijft aanhouden. ‘Heimstaden zal bovendien het beheer en de verhuur van de woningen blijven verzorgen. We kijken er dan ook naar uit om in de komende weken de bewoners van 168 appartementen in hun duurzame nieuwe thuis te verwelkomen,” zegt Michiel Vrijman, managing director van Heimstaden Nederland.

In 5tracks staat duurzaamheid in alle aspecten van de ontwikkeling centraal. In 5tracks wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van bodemenergie, liggen er zonnepanelen en zijn er oplaadpunten voor elektrische (deel)auto’s. Groene daken en het Coulissenpark zorgen voor regenwaterretentie en geven tegelijkertijd de biodiversiteit een boost. Afvalstromen worden gescheiden en bouwmaterialen zijn zoveel mogelijk van duurzame of circulaire herkomst. In de gevels is 18 kg afval per vierkante meter hoogwaardig hergebruikt.

Kantoorruimte

In maart wordt het Intercity Hotel, dat in handen komt van Commerz Real Institutional European Hotel Fund, opgeleverd. En vanaf het derde kwartaal zal ook de 15.000 m² kantoorruimte in gebruik worden genomen. In het kader van de certificering voor het Well-gezondheidskeurmerk zijn de kantoorgebouwen getoetst aan honderd eisen verdeeld over zeven thema’s: lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en geest.

Naast reguliere kantoren zijn er ook serviced offices, volledig gemeubileerd en beschikbaar op flexibele basis. Ook kan gebruik worden gemaakt van gedeelde meeting rooms en co-working space. Dit alles wordt ondersteund door een hospitalityconcept dat huurders volledig ontzorgt.

Scroll naar boven