APF verkoopt Las Palmas in Rotterdam voor € 51,7 mln

Buysse & Partners heeft het Las Palmas-gebouw op Kop van Zuid in Rotterdam gekocht van een institutioneel investeringsfonds onder management van APF International. Het Kadaster meldt een koopsom van € 51,7 mln.

Las Palmas is een voormalig werkplaatsengebouw van rederij Holland Amerika aan de Wilhelminakade 300–328 en 332–336 in Rotterdam. Het werd gebouwd in 1953 naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Van den Broek & Bakema. De gevels zijn opgebouwd uit prefab-betonelementen. De open glazen trappenhuizen in de gevel zijn karakteristiek voor de architectuur van Van den Broek & Bakema. In 2007 werd het gebouw volledig gerenoveerd, waarbij de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw zoveel mogelijk zijn gerespecteerd. Het kreeg op het dak een opvallende architectonische uitbreiding.

Las Palmas is een mixed used gebouw en heeft een oppervlakte van 19.700 m² verspreid over 7 verdiepingen. Het gebouw huisvest tegenwoordig onder andere het Nederlands fotomuseum, een restaurant, coffee bar, fotografieschool en meerdere kantoorgebruikers. Met een energielabel A++ en een Breeam Very Good-certificaat voldoet het gebouw aan de modernste eisen van duurzaamheid. Het is de ambitie van Buysse & Partners om ook in de toekomst te blijven investeren in de duurzaamheid van het gebouw en om het gebouw future proof te houden.

Met de aankoop van Las Palmas verwerft het Belgische Buysse & Partners, na De Zilveren Toren in Den Haag, zijn tweede complex in Nederland.

APF International en het institutionele investeringsfonds werden geadviseerd door Hemwood en Colliers.

JLL, Houthoff en Laurius begeleidden de transactie voor Buysse & Partners. Berlin Hyp is financieringspartner van dienst.

Scroll naar boven