Anterieure overeenkomst Slachthuisstraat in Zaandam getekend

De gemeente Zaanstad en Slachthuisstraat Ontwikkeling CV hebben de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van Slachthuisstraat ondertekend.

Slachthuisstraat Ontwikkeling is een combinatie van Blauwhoed en Koers Vastgoed. Met de ondertekening is een volgende stap gezet in de ontwikkeling van het nieuwbouwplan Slachthuisstraat, onderdeel van de transformatie van de Boerejonkerbuurt in Zaandam.

Het nieuwe gebouw aan de Slachthuisstraat omvat een combinatie van sociale huur, middeldure huur en vrije sectorwoningen. Het programma van studio’s, 2- en 3- kamerappartementen en stadswoningen is bedoeld voor een brede doelgroep en speelt in op de grote behoefte aan meer betaalbare huurwoningen in Zaandam. Het appartementencomplex bevat 159 woningen met in de plint 300 m² aan commerciële en maatschappelijke ruimte. Het ontwerp is van de Architekten Cie.

De woningen worden modulair en circulair gebouwd, waardoor een flexibel en duurzaam gebouw ontstaat. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk met hout gebouwd, komt er een grote tuin en is er genoeg groen in de openbare ruimte.

Gebiedsontwikkeling Kogerveldwijk

De Slachthuisstraat 67/67A is een van de woningbouwprojecten in de Boerejonkerbuurt die bijdragen aan de transformatie van de hele Kogerveldwijk. De komende 20 jaar komen er in de wijk nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen zoals scholen en ontmoetingsplekken, een opgeknapte openbare ruimte en beter openbaar vervoer.

Cpoyright afbeelding: Architekten Cie

Scroll naar boven