Annexum koopt twee hotels onder één dak in Rotterdam

Fondseninvesteerder Annexum heeft de hotels Inntel Rotterdam en Mainport Rotterdam aangekocht.

De twee hotels onder één dak hebben samen 480 kamers. Zij behoren daarmee in omvang tot de top 10 hotels van de Benelux en zijn het grootste hotel van Rotterdam. De hotels staan aan de voet van de Erasmusbrug.
Ronald Jansen, partner van Annexum: ‘De reis- en toerismesector laat ook in Nederland een sterke opleving zien, waar de vraag nog niet volledig terug is naar de niveaus van vóór corona, maar de bestedingen al wel. Daarnaast voorzien wij op basis van positieve lange-termijntrends een toenemende vraag naar hotelaccommodaties.’ 

Naast verhuurd vastgoed, zoals supermarkten en woningen, beheert en structureert Annexum nu dus ook bedrijfsovernames inclusief vastgoed, operatie en personeel.

Exclusieve clubdeal

De acquisitie van de twee hotels is tot stand gekomen via een exclusieve clubdeal, waarbij zowel het vastgoed als alle roerende zaken en de bestaande hotelexploitatie zijn verworven. Ook de huidige 200 personeelsleden komen onder verantwoordelijkheid van Annexum. 
Het Business Plan focust op waardecreatie door het herpositioneren van de twee hotels naar merken van Hilton, zijnde: DoubleTree by Hilton en Curio Collection by Hilton. Door deze herpositionering, inclusief investeringsprogramma, wordt geprofiteerd van Hilton’s sterke loyalty-programma’s en uitstekende marketing- en distributiekracht. Dit met het streven om een van de meest toonaangevende hotels van Rotterdam te realiseren.

Management

Het hotelmanagement wordt uitbesteed aan Cycas Hospitality. Cycas ontzorgt hoteleigenaren bij het dagelijks management. Cycas heeft een indrukwekkende hotelportefeuille van meer dan 50 hotels onder meerdere internationale merken in 12 landen. Orange IM Hospitality heeft Annexum ondersteund bij de verwerving van de hotels en blijft verantwoordelijk voor het assetmanagement. 
De transactie is mede gefinancierd met een hypothecaire lening door ABN Amro. Het eigen vermogen is bijeengebracht door een consortium van investeerders en stakeholders. 

 

Scroll naar boven