Anders Invest herfinanciert Dichterskwartier Harderwijk

Anders Invest heeft haar recent opgeleverde Dichterskwartier-portefeuille, bestaande uit 196 huur- en 24 koopwoningen, geherfinancierd bij de Rabobank.

De woningen zijn gelegen in de wijk Stadsdennen, nabij het centrum van Harderwijk. Ze worden verhuurd in het gereguleerde en middensegment, voor beide woningtypen overtrof de vraag vanuit woningzoekenden vele malen het aanbod. In korte tijd zijn alle beschikbare appartementen verhuurd.

De Dichterskwartier’-woningportefeuille maakt deel uit van het Huurwoningenfonds van Anders Invest. Dit fonds richt zich op kleine huishoudens in economisch sterke regio’s van Nederland en richt zich op zowel jongeren als ouderen. Het fonds omvat inmiddels 1.300 appartementen. Anders Invest opereert onder het eigen huurwoninglabel ‘Wij Wonen’, waarbij het bevorderen van sociale cohesie onder huurders centraal staat.

Kees Goemans, accountmanager Grootzakelijk bij Rabobank: “In nauwe samenwerking met het Anders Invest Huurwoningenfonds en CBRE Debt & Structured Finance hebben we de juiste financiële oplossing gevonden om dit project te realiseren. Dit project gaat niet alleen over vastgoed, maar ook over duurzaamheid en het bevorderen van de doorstroming op de woningmarkt. Bovendien kunnen meer mensen passend wonen dichtbij belangrijke voorzieningen.”

Voor deze transactie trad CBRE op als exclusieve debt advisor voor Anders Invest.

Scroll naar boven