Amvest levert 271 woningen op in Amsterdam-Noord

Investment manager en ontwikkelaar van woongebieden Amvest heeft deze maand 271 woningen opgeleverd in Amsterdam-Noord.

In de gebiedsontwikkeling Aan ’t IJ werden 21 koopappartementen en 128 huurappartementen opgeleverd in het complex The Twins. Aan de Kop Grasweg werd 360 Degrees opgeleverd met daarin 122 huurappartementen.

360 Degrees

Het gebouw 360 Degrees is onderdeel van de nieuwe wijk Kop Grasweg, onderdeel van Buiksloterham. De wijk verandert van een industrieel bedrijventerrein in een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken. Amvest heeft hier twee met elkaar verbonden woontorens van 14 verdiepingen gerealiseerd. In totaal bestaat 360 Degrees uit 122 huurappartementen. Onder in de torens bevinden zich drie commerciële ruimten voor horeca en kantoren, een parkeergarage en een collectieve fietsenstalling.

Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijk in Buiksloterham. Daarom is er gekozen voor circulaire bouwmaterialen, zoals de donkere bakstenen, die gemaakt zijn van gerecycled afval.

Samen met corporatie De Alliantie, eigenaar van het sociale woningcomplex ernaast, heeft Amvest gekeken naar de levendigheid en saamhorigheid in dit nieuwe gebied. De invulling van de drie commerciële ruimtes draagt hieraan bij. Een community manager moet bewoners met elkaar verbinden en activiteiten voor hen organiseren. Het Amvest Residential Core Fund neemt alle woningen en onderliggende commerciële ruimten in portefeuille.  

The Twins

Schuin achter het Eye Filmmuseum ligt de nieuwe woonwijk Aan ’t IJ (onderdeel van Overhoeks). Samen met Ymere ontwikkelt Amvest hier ruim 1600 huur- en koopwoningen. Deze maand is The Twins opgeleverd, een complex met 21 koopappartementen en 128 huurappartementen. In de plint van het gebouw komen commerciële ruimtes voor horeca en dagelijkse voorzieningen.

Architect KCAP heeft met The Twins een duurzaam gebouw ontworpen. De ‘green walls’ vormen verticale tuinen langs de diverse balkonwanden. De binnentuin van The Twins is een zacht glooiend landschap met een variatie aan bomen en een bijzondere planttextuur. Op het diepste punt in de binnentuin liggen waterspiegels die veel licht vangen. De onderste laag van de tuin bestaat uit cassettes die het water bij hevige regenval vasthouden en vervolgens langzaam weer afgeven aan de planten. Op deze wijze wordt wateroverlast voorkomen.

Ook in Aan ’t IJ zijn 36 uur per week community managers aanwezig om activiteiten te stimuleren en te organiseren en als aanspreekpunt voor de huurders. Ook deze huurwoningen worden door het Amvest Residential Core Fund in portefeuille genomen.

Scroll naar boven