Amvest koopt 22 woon-zorgcomplexen

Het Amvest Living & Care Fund heeft overeenstemming bereikt over de koop van 22 Dagelijks Leven woon-zorgcomplexen.

De portefeuille bestaat uit een mix van reeds opgeleverde, in aanbouw zijnde en nog te realiseren locaties. De verkopers van de portefeuille zijn Dagelijks Leven Vastgoed en Oren Holding, beide dochterondernemingen van de internationale zorgaanbieder Orpea Group. De complexen worden in 2023, 2024 en het eerste half jaar van 2025 opgeleverd en liggen verspreid over Nederland. Met de koop is een bedrag van € 85 mln gemoeid.

Eerste complexen

Dagelijks Leven, zorgaanbieder voor ouderen met dementie, is de huurder en zorgexploitant van de locaties in het betaalbare segment. Na de toevoeging van de 22 locaties, bezit het Amvest Living & Care Fund in totaal 75 Dagelijks Leven woon-zorgcomplexen. De transactie levert ongeveer 480 nieuwe zorgwoningen op.

De eerste twee complexen, het Torenforthuis in Culemborg en het Blanckvoorthuis in Hardenberg, zijn op 2 augustus 2023 opgeleverd. De overige twintig locaties zijn in aanbouw of zijn nog te realiseren. Alle complexen voldoen aan de BENG eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw).

Zorgconcepten

Het Amvest Living & Care Fund investeert in zorgwoningen voor ouderen in Nederland. Het fonds belegt in vier zorgconcepten: Dagelijks Leven, Het Gastenhuis, Zorggroep De Laren en Futura Zorg. Op dit moment heeft het Fonds 85 zorgcomplexen in exploitatie. Naast zorgcomplexen voor mensen met een zware zorgindicatie, is in 2023 ook het Assisted Living-concept van Amvest gelanceerd onder de naam Seasons.

Seasons is een woonvorm ‘tussen thuis en het verpleeghuis’ en biedt senioren de kans om samen te wonen met generatiegenoten, laagdrempelige ontmoetingen te hebben en in een veilige en groene omgeving te wonen. Momenteel zijn er 374 lichte zorgwoningen in aanbouw, onder meer in Huizen, Amsterdam en Soesterberg.

Clifford Chance gaf bij deze transactie juridisch advies aan Orpea Group en Dagelijks Leven.

Scroll naar boven