Amsterdam start tender voor 148 woningen en kantoren Zuidas

De gemeente Amsterdam heeft woensdag de tender voor 148 woningen en 15.880 m² kantoorruimte in de nieuwe woonbuurt Ravel op de Zuidas in gang gezet.  De bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2026.

De kavels zijn gelegen aan de Beethovenstraat. Op kavel C worden 85 middeldure huurwoningen en maximaal 5.880 m2 bruto vloeroppervlakte (BVO) aan kantoren gebouwd. Op kavel D worden er voor woningcorporatie Rochdale zo’n 63 sociale huurwoningen ontwikkeld, waarvan er minimaal 30 geschikt zijn voor gezinnen. Maximaal 10.000 m2 BVO bestaat uit kantoor. In de plint van beide gebouwen is ruimte voor voorzieningen en in de plint van kavel D komt een supermarkt. In totaal gaat het om bijna 35.000 m2 BVO, verspreid over de twee kavels.

Elf kavels

De nieuwe woonbuurt Ravel wordt tussen de De Boelelaan en de nieuwe Maurice Ravellaan, die vanaf komende zomer wordt aangelegd, gebouwd. Het totale plan biedt ruimte aan ongeveer 1.350 woningen (63%), kantoren (29%) en diverse voorzieningen. Het gebied bestaat uit 11 kavels, waarvan kavel A (Tic Tac Toe), kavel B1 (Kindercampus Zuidas) en Kavel B2 (Ravelly) in ontwikkeling zijn.

Amsterdamsche Football Club

De buurt ligt parallel aan de velden van sportpark Goed Genoeg waar onder meer Amsterdamsche Football Club (AFC) gebruik van maakt. Op de kavels C en D komen de meest westelijk gelegen bouwblokken van de woonbuurt. Beide hebben een prominente positie aan de Beethovenstraat. Kavel C ligt aan de zuidzijde aan de De Boelegracht. Kavel D ligt aan de Maurice Ravellaan direct tegenover The Valley en naast kavel C.

Scroll naar boven