Amsterdam krijgt woningimpuls van € 28 miljoen

Met de vandaag door de minister toegekende Woningbouwimpuls van 28 miljoen kan  Amsterdam starten met de bouw van meer dan 9000 woningen in Zuidoost (EG-buurt, H-midden, H-zuid, K- midden en Venserpolder), Osdorp (Osdorpplein, Dijkgraafplein, Reimerswaal, Wildeman- Blomwijcker en Meer en Oever) en het Hamerkwartier in Noord.

Wethouder Reinier van Dantzig (Woningbouw): ‘Ik kan niet anders dan verheugd zijn dat de drie projecten die Amsterdam bij het ministerie heeft ingediend zijn gehonoreerd.’

De Woningbouwimpuls speelt een doorslaggevende rol in het snel realiseren van betaalbare woningen en het creëren van een prettige en veilige woonomgeving. In Zuidoost kan Amsterdam starten met vernieuwing en verdichting, en met de verbetering van de leefomgeving. In het Hamerkwartier kan de gemeente de komende tien jaar aan de slag met het transformeren naar een woonwijk en in Osdorp wordt binnen drie jaar gestart met het toevoegen van een substantieel aantal betaalbare woningen aan de bestaande woningvoorraad.

De gemeente Amsterdam diende voor de 4e tranche woningbouwimpuls drie projecten in om de wooncrisis te lijf te gaan. De ambitie is om complete buurten te creëren, met niet alleen oog voor de woningbouw, maar ook voor de inrichting van de openbare ruimte, de sociaaleconomische ontwikkeling en meer voorzieningen. Om deze ambitie snel waar te kunnen maken, is het nodig om de tekorten op de grondexploitaties op te lossen. Voor Zuidoost (3313 woningen) is 8,9 miljoen euro toegekend, voor Osdorp (1625 woningen) 9,1 miljoen euro en voor het Hamerkwartier fase 1 (4121 woningen) 10,4 miljoen euro. De start van de bouw is voorzien in 2025.

Scroll naar boven