Amsterdam krijgt Medical Business Park

Het gebied ten zuiden van Amsterdam UMC, locatie AMC, wordt een medisch bedrijventerrein. 

De komende jaren ontwikkelen AMC en gemeente Amsterdam hier 100.000 m² gemeenschappelijke laboratorium- en kantoorruimten. Onlangs startte de bouw van Plus Ultra Amsterdam door Kadans Science Partner. Dit is de eerste ontwikkeling van het Medical Business Park dat de ontmoetingsplek wordt voor medische bedrijven en kennisinstellingen, ook komen er gemeenschappelijke lab-voorzieningen en kantoren.

Wethouder Everhardt (Economische Zaken): “Het Medical Business Park stimuleert de innovatie in Life Sciences & Health. Het gebied komt tegemoet aan de toenemende (internationale) vraag naar labruimte. Doordat labruimte gedeeld wordt, kan ook kennis uitgewisseld worden. Door de bouw van het Medical Business Park creëren we hoogwaardige werkgelegenheid voor de regio. Momenteel voeren we gesprekken met andere partijen die interesse hebben om op het terrein te ontwikkelen. Dit illustreert de kansen die in dit gebied liggen.”

Plus Ultra Amsterdam van Kadans Science Partner is het eerste gebouw dat nu ontwikkeld wordt. Het wordt een modern gebouw waar start-ups, grotere bedrijven en kennisinstellingen in de stad op gebied van Life Sciences en Health zich gaan vestigen. Er komt een groot atrium dat alle verdiepingen met elkaar verbindt. Kennisdeling en samenwerkingen worden gestimuleerd door het delen van gemeenschappelijke laboratoria voorzieningen.

Het gebouw is wat betreft elektriciteit zelfvoorzienend door inzet van warmte- en koude opslagbronnen, zonnepanelen op het dak en aan de gevels, warmteterugwinning via het ventilatiesysteem en optimaal gebruik van daglicht. Hiermee haalt het gebouw het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-excellent (duurzaam gebouw met minimale milieu-impact).

Het Medical Business Park is onderdeel van het Amsterdam Life Sciences District. Een innovatief gebied dat in ontwikkeling is en ruimte biedt aan medische bedrijven en instellingen. Het gebouw Plus Ultra Amsterdam zal in 2023 klaar zijn.

Scroll naar boven