AM herontwikkelt in Amersfoort voormalige rechtbank tot kantoorgebouw

Gebiedsontwikkelaar AM gaat de voormalige rechtbank in Amersfoort herontwikkelen tot een innovatieve werk- en ontmoetingsplek voor de stad.

Na een tenderprocedure heeft de gemeente Amersfoort gekozen voor het transformatieplan van AM. Het project omvat de bouw van een flexibel indeelbaar en multifunctioneel kantoor voor meerdere gebruikers. De begane grond krijgt een ‘open plint’ aan het Stationsplein. Het ontwerp is van de hand van architecten van Rijnboutt uit Amsterdam en SVP uit Amersfoort.

De ontwikkeling sluit aan bij ‘reinventing the office’, het kantorenconcept van AM. Hierbij gaat het erom werkplekken te maken die mensen inspireren. Kantoren waar beweging, ontmoeting en verbinding centraal staan. Met zorgzame aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en welzijn.

Jan Ruitenberg, directeur ontwikkeling commercieel vastgoed bij AM: “Met deze transformatie voegen we een sprankelende werk- en ontmoetingsplek toe aan het stationsgebied van Amersfoort. Dit past bij onze visie op super duurzame kantoren op belangrijke OV-knooppunten.” Het ontwerp heeft een focus op duurzaamheid, vanuit het motief ‘niet slopen, tenzij…’. Een groot deel (40%) van het oude gebouw blijft behouden. Bovendien wordt het gebouw zichtbaar natuurinclusief en klimaatadaptief. AM verwacht binnen een tot drie jaar te beginnen aan de realisatie.

Scroll naar boven