AM, Blauwhoed en De Alliantie realiseren appartementenblok in Amsterdam Noord

Woningcorporatie De Alliantie en CZAN Ontwikkeling (een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed) hebben het koopcontract getekend voor realisatie van appartementen in in Amsterdam Noord.

De 211 appartementen komen in Blok NZ3 in de Noordbuurt van Elzenhagen Zuid in Amsterdam Noord te staan. BAM Wonen start volgens planning aan het einde van het eerste kwartaal 2024 met de bouw.

Blok NZ3 maakt deel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Elzenhagen Zuid, waar circa 1800 woningen worden gerealiseerd. De eerste blokken zijn nu in verkoop en in aanbouw. In de Noordbuurt komen in totaal ongeveer 750 woningen verdeeld over zes bouwblokken. De bouw van blok NZ3 markeert het begin van de woningbouw in de Noordbuurt.

Ander plan

In 2021 startte de ontwikkeling van blok NZ3, oorspronkelijk bedoeld voor middeldure huurwoningen en vrijesectorwoningen. Door gewijzigde marktomstandigheden bleek dit plan niet haalbaar. Met de interesse van woningcorporatie De Alliantie voor afname van middeldure en sociale huurwoningen kwam begin 2023 een planwijziging tot stand met goedkeuring van de gemeente. Met als voorwaarde een uitgifte van de erfpacht in 2023 en een start bouw in het eerste kwartaal van 2024.

Jan van Barneveld, directeur bestuurder van De Alliantie Ontwikkeling, Tamar Steenbergen, adjunct directeur projectontwikkeling bij AM en Eltjo Bouwman, directeur Wonen bij Blauwhoed hebben donderdag 14 december de koopovereenkomst getekend. Ook is de turn-key realisatieovereenkomst getekend tussen De Alliantie Ontwikkeling en BAM Wonen. Hiermee is er definitief groen licht voor de start van het eerste woonblok in de Noordbuurt van Elzenhagen Zuid.

Zes bouwblokken

Blok NZ3 is de eerste van zes nieuwe bouwblokken en heeft een toren van dertien verdiepingen. Het aanbod omvat in totaal 211 woningen, waarvan 60% sociale huur en 40% middeldure huur en is door de verhoogde BENG-eisen extra energiezuinig. De woningen liggen rond een gemeenschappelijke groene binnentuin ontworpen door Sant & Co. Regenwater wordt op het dak en in de wadi in de tuin opgevangen. Het gebouwontwerp is van Arons en Gelauff architecten.

De ontwikkeling van Elzenhagen Zuid maakt deel uit van de gehele gebiedstransformatie van het Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN ligt het beginstation van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS binnen vijf minuten bereikbaar is.

Scroll naar boven