Altera verwerft wijkwinkelcentrum Nieuw Sloten in Amsterdam

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed heeft het wijkwinkelcentrum in Nieuw Sloten in Amsterdam aangekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 24,1 mln. Het winkelcentrum aan het Belgiëplein in de wijk Nieuw Sloten heeft een totale oppervlakte van circa 5800 m² en goede gratis parkeervoorzieningen in de directe omgeving.  

Appie en Dirk

Het betreft een wijkwinkelcentrum met twee supermarkten (Albert Heijn en Dirk van den Broek) en 15 winkelunits die voornamelijk zijn verhuurd aan dagelijkse winkelformules waaronder een bakker, slager, viswinkel en drogist. Het centrum is gelegen in de wijk Nieuw Sloten in Amsterdam Nieuw-West. Het winkelcentrum is gelegen in een verzorgingsgebied dat zich kenmerkt door een groot aandeel huishoudens met kinderen.

Mix

Jaap van der Bijl, CEO Altera: ‘De mix en variëteit van nationale en lokale retailers draagt bij aan de sociale cohesie en aantrekkelijkheid van winkelkcentrum Nieuw Sloten. Het centrum is volledig verhuurd en is een investering die goed past bij onze convenience-strategie: een stabiel direct rendement, duurzaam en minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurgolven.’

Altera is bij deze transactie juridisch begeleid door Dentons. Verkopende partij is commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield.

 

 

Scroll naar boven