Altera Vastgoed verwerft wijkwinkelcentrum Het Stroink

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed heeft off market wijkwinkelcentrum Het Stroink verworven van WP Retail Invest.  

Winkelcentrum Het Stroink is recent door WPRI herontwikkeld naar een centrum dat samen met een apotheek, een medisch centrum, drie basisscholen, een peuteropvang en een tankstation een brandpunt in de wijk vormt.

De verwerving van Het Stroink is het derde wijkwinkelcentrum dat recent door Altera aan haar food & convenience portefeuille is toegevoegd. Eerder verwierf Altera ook al  wijkwinkelcentrum Brouwhorst in Helmond en winkelcentrum De Vlashoeck in Bergschenhoek.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: ‘De mix en variëteit van nationale en lokale retailers en de wijkondersteunende faciliteiten vormen een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie en aantrekkelijkheid van de wijk.’

Het centrum is gelegen in Stroinkslanden. Het winkelcentrum van ongeveer 5.800 m² bevat onder andere en AH, Aldi, Kruidvat en diverse vers- en delicatessen winkels.

De renovatie resulteerde in 2021 tot een nominatie voor de Kern Jaarprijs waarbij de focus lag op transformatie en renovatie. De Kern Jaarprijs is de opvolger van de NRW Jaarprijs, die van 1989 tot en met 2020 jaarlijks werd toegekend aan de beste retailontwikkeling van Nederland.

WP Retail Invest (WPRI) richt zich op het herontwikkelen en verduurzamen van wijkwinkelcentra tot aantrekkelijke koop- en ontmoetingsplaatsen. 

Altera is bij de aankoop technisch begeleid door, PVM en juridisch door Dentons. WPRI is bijgestaan door retailmakelaar KroesePaternotte en notarieel door Core Notariaat.

Scroll naar boven