Altera koopt appartementencomplex in Utrecht

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed en Beneluxlaan Utrecht CV hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van een nieuw te bouwen appartementencomplex aan de Beneluxlaan in Utrecht.

In het complex worden 200 huurappartementen gerealiseerd voor het middeldure huursegment. Bouwbedrijf Wessels Rijssen, onderdeel van VolkerWessels, is verantwoordelijk voor de bouw.

Het gebouw zal bestaan uit 78 driekamer- en 122 tweekamerappartementen, variërend in omvang van 53 m² tot 84 m². Daarnaast zal in het gebouw circa 600 m² commerciële ruimte, 87 parkeerplaatsen (inclusief oplaadplekken en deelauto’s) en circa 699 fietsparkeerplaatsen worden gebouwd.

Het project met een A+++ energielabel draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera. Onder andere worden zonnepanelen en het EQw systeem van Vaanster geïnstalleerd. Ten behoeve van het reduceren van hittestress en wateroverlast zorgt een retentiedak met groen voor de waterbuffering en bevordering van de biodiversiteit in de stad.

De projectlocatie ligt op de hoek van de Beneluxlaan en de Vasco da Gammalaan in Utrecht en kent een goede ontsluiting met het openbaar vervoer/ sneltram (tramhalte Vasco da Gamalaan) richting o.a. Utrecht Centraal Station. De toekomstige bewoners kunnen naast de stadse voorzieningen ook gebruik maken van het naastgelegen park Transwijk.

De start van de eerste werkzaamheden staan gepland voor augustus 2022.

Altera werd geadviseerd in de koop door MooV en verkopende partij Beneluxlaan Utrecht CV werd geadviseerd door Brecheisen makelaars.

Scroll naar boven