AFAS en Dura Vermeer tekenen voor nieuwe AFAS Campus in Leusden

Vandaag hebben AFAS en Dura Vermeer het contract ondertekend voor de transformatie van twee kantoorgebouwen en een parkeergarage die naast het AFAS Experience Center in Leusden staan.

Gezamenlijk zullen deze gebouwen vanaf 2024 de AFAS Campus vormen. De plannen hiervoor werden in juni 2022 getekend.

De uitbreiding omvat twee kantoorpanden van circa 20.000 m² met een scala aan voorzieningen, waaronder zeshonderd werkplekken, een restaurant met vierhonderd zitplaatsen, een Grand Café, opleidingsruimten, gebeds- en fitnessruimte, kleedkamers met douches, boardrooms en opleidingsruimten.

Reeds is al een maatschappelijke invulling gegeven aan een van de panden door middel van een tijdelijke opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Over enige tijd kunnen partners en andere aanverwante organisaties, zoals start-ups en scale-ups, zich dicht bij het hoofdkantoor van AFAS vestigen. Dit gaat gebeuren in twee aangekochte kantoorpanden aan de Storkstraat op bedrijventerrein de Horst in Leusden.

Eigen energiedistributie

Het kantoor voldoet aan de meest recente eisen op het gebied van comfort en efficiëntie. Er wordt gestreefd naar maximaal hergebruik van materialen die vrijkomen bij de bouw, waaronder vloerbedekking, glaswanden, plafondplaten, dakkappen, leuningwerk, gasgestookte ketels, binnendeuren en terrastegels.

Daarnaast zullen alle panden van AFAS worden losgekoppeld van het gasnet en worden gekoppeld aan een eigen energiedistributievoorziening. De parkeergarage krijgt een zonnedek met 800 tot 900 zonnepanelen. Ook krijgen de panden een verduurzaming van de thermische schil, een grijswatersysteem en wordt ingezet op hergebruik van materialen in de vaste inrichting. Bovendien zal gebruik worden gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem. Een aanvraag voor een Breeam Outstanding certificering voor het ontwerp is ondertussen in gang gezet.

Uitvoerder is Dura Vermeer Bouw Hengelo: een ontwikkelende bouwer in het werkgebied Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

Scroll naar boven