AEW koopt woontoren Nova in Den Haag

Vastgoedbeleggingsmanager AEW koopt de woontoren van Borghese Real Estate en COD.

AEW heeft deze ESG-gerichte ontwikkeling aangekocht ten behoeve van een Duits pensioenfonds.

Woontoren Nova, die naar verwachting in de tweede helft van 2024 wordt opgeleverd, zal 183 appartementen omvatten met een mix van 1 tot 3 kamer appartementen, alle voorzien van een balkon. De ontwikkeling heeft een verhuurbare oppervlakte van 14.200 m², waarvan meer dan een derde middeldure huursegment betreft. 

De ontwikkeling maakt deel uit van de gebiedstransformatie Maanplein gelegen in de Binckhorst in Den Haag, waarin een nieuw stadsdeel wordt gecreëerd met kantoren, woningen, restaurants en culturele evenementen.

Maanplein is in 2016 gekocht door Borghese Real Estate en COD en is ontwikkeld van 80.000 m² kantoor naar een gebied met 50.000 m² kantoren en winkelruimte en  600 appartementen. Nova is de laatste ontwikkeling op het Maanplein en met de oplevering van deze woontoren is het gehele gebied getransformeerd.

AEW hecht veel belang aan ESG-thema’s in zijn beleggingsstrategie.

Nova heeft een EPC-niveau van 0,2. Het dak wordt uitgerust met zonnepanelen, daarnaast worden er externe zonnepanelen op buitendaken geplaatst binnen een gebied van 10 km. Ook is de parkeergarage voorzien van EV-laadstations. Daarnaast wordt er gestreefd naar een minimale GPR-score van gemiddeld 7,50., wat hoger is dan de gemiddelde score voor nieuwbouwwoningen in Nederland. Het gebouw is voorzien van een mos-sedumdak. In de gevel komen nestkasten voor verschillende soorten vogels.

Borghese Real Estate en COD werden geadviseerd door CMS en BNP Paribas Real Estate. AEW werd geadviseerd door Loyens & Loeff, Savills, Drees & Sommer en Mazars. De projectarchitecten zijn TConcept en Inbo.

Scroll naar boven