Aedifica investeert € 25 mln in Nederlandse zorgresidenties

De Belgische vastgoedvennootschap Aedifica heeft zes Nederlandse zorgcomplexen voor in totaal € 25 mln gekocht.

De portefeuille omvat zes zorgresidenties in Hengelo, Soest, Lelystad, Blaricum, Woudenberg en Almere. De gebouwen zijn specifiek afgestemd op ouderen met hoge zorgbehoeften en bieden samen plaats aan 235 bewoners.

Het gaat om zes nieuwe gebouwen, waarvan de meeste in 2022 en 2023 zijn opgeleverd. Door de installatie van energie-efficiënte systemen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, collectief warmtenetwerk of slimme ventilatiesystemen, hebben alle gebouwen energielabels van A tot A++++.

De zes zorgresidenties worden uitgebaat door Korian Nederland, onderdeel van de Clariane-groep, onder de merknamen ‘Stepping Stones’, ‘Het Gouden Hart’ en ‘Hestia’. Clariane is een Europese exploitant van woonzorgcentra die actief is in zeven landen: België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De groep exploiteert meer dan 1.200 zorggebouwen en heeft in totaal meer dan 70.000 medewerkers in dienst.

Aedifica en Clariane werken reeds lange tijd samen. De groep vertegenwoordigt 10% van Aedifica’s contractuele huurgelden en exploiteert 28 Aedifica-sites in België, 22 sites in Nederland en één site in Duitsland.

Scroll naar boven