Adidas opent winkel in de Kalverstraat

Adidas heeft in Amsterdam aan de Kalverstraat de eerste adidas Store in Nederland geopend.

Met 850 m² winkeloppervlakte biedt de winkel schoenen, kleding en accessoires van de adidas met focus op fitness, hardlopen, voetbal en adidas Originals, het sportmodelabel van adidas.

Binnen het aanbod functionele sportkleding voor vrouwen is er ook uitgebreid aandacht voor de adidas by Stella McCartney-collectie. Op de voetbalafdeling ligt momenteel de focus op het WK Voetbal, met mogelijkheid om de WK-tenues van onder meer Argentinië, Spanje, Duitsland en België in de printshop te voorzien van rug- en toernooibedrukking. Ook is er een speciale hoek ingericht voor de samenwerking met Ajax, met onder meer de Ajax x Daily Paper-collectie.

Digitale innovaties

De adidas Store is voorzien van de laatste digitale innovaties in retail. Kenmerkend voor de store zijn de drie digitale schoenenwanden, waaronder één van 20 m². Als een consument een schoen van de wand pakt, verschijnen bijvoorbeeld onder meer de naam en prijs en kan men aan de hand van een QR-code die ook op de muur verschijnt de gewenste maat laten brengen.

Internationaal concept, lokale elementen

De adidas Store volgt het laatste retailconcept dat adidas ontwikkeld heeft, met meer recente openingen in onder meer Londen, Rome, Barcelona en Warschau. Het betreft een universeel concept met volop ruimte voor lokale elementen. Zo is op de begane grond de voor Nederland kenmerkende bestrating in de winkel doorgetrokken en is er een trappenhuis gecreëerd dat geïnspireerd is op de staalconstructie van bruggen in Amsterdam, met de karakteristieke kleur ‘grachtengroen’. Ook zijn er in de winkel diverse speciaal voor de winkel ontwikkelde werken te zien van de Nederlandse kunstenaars Lieke Raben, Levi Jacobs, Noa Verhofstad, Joana Schneider en Bodil Jane.

Historisch pand

 De adidas Store bevindt zich in een kenmerkend pand in de Kalverstraat, nummer 87. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1908, als onderdeel van een groter project dat strekte tot aan het Rokin en naar ontwerp van de architect C.B. Posthumus Meyjes. Het betrof destijds een bijgebouw van galerie Van Wisselingh. In 1931 is het pand in opdracht van het modehuis Gerzon verbouwd, door architect Adriaan Moen. Tijdens de recente verbouwing, bij verwijdering van een later geplaatst tussenplafond, is op de tweede verdieping het oorspronkelijke plafond met zeer rijke ornamenten ontdekt.

Scroll naar boven