Achttiende Hornbach opgeleverd

Bouw- en ontwikkelbedrijf Dura Vermeer heeft de bouw van de achttiende Hornbach-vestiging in Nederland afgerond. De vestiging bevindt zich aan het Keizer Augustusplein in Nijmegen.

De opening van de vestiging staat voor deze zomer gepland. Hornbach Nijmegen belooft doe-het-zelvers en bouwprofessionals een ‘bouw- en klusparadijs’. De projectbouwmarkt beslaat een oppervlakte van zo’n 20.000 m² en telt een assortiment van 120.000 verschillende artikelen.

Dura Vermeer startte in het najaar met de bouw van de bouwmarkt. Het was volgens projectleider Bas Beld van Dura Vermeer een voordeel dat men de ervaringen bij de realisatie van de eerdere bouwmarkt in Apeldoorn mee kon nemen in dit project. “In Apeldoorn hebben we veel geleerd over de Hornbach-formule. Dat gaf ons bouwteam in het voortraject en tijdens de uitvoering wederom houvast.”

Het thema duurzaamheid is een rode draad door het hele project. Dit is terug te zien in de hoge isolatiewaarde die voor de gevel- en dakafwerking is aangehouden. Daarnaast is het hele gebouw gasloos en voorbereid op zonne-energie. Er is een wadi waarin het hemelwater wordt opgevangen en de vestiging is op het stadsverwarmingsnet aangesloten. Drie dakvlakken van het gebouw zijn als ‘groendaken’ ingericht met vetplantjes.

Scroll naar boven