Achmea Real Estate koopt 33 grotendeels houten woningen in Delft

Achmea Real Estate koopt namens een van zijn institutionele klanten 33 appartementen in Delft, die grotendeels met hout worden gebouwd.

Verkoper is ontwikkelaar Vink Bouw uit Nieuwkoop, die ook zorgt voor de realisatie van de woningen. De 33 woningen aan de Nieuwe Gracht in Delft variëren tussen de 50 en 68 m² en worden verhuurd in het middensegment. Voor de bewoners zijn ook zes parkeerplaatsen beschikbaar in een gezamenlijke garage.

Afgezien van de heipalen en de vloer op de begane grond wordt het complex volledig opgetrokken uit Cross-Laminated Timber (CLT), meerdere lagen hout die kruislings op elkaar worden gelijmd en geperst. Dit sterke en duurzame materiaal vervangt het beton in de constructie.

Daktuin

De bewoners beschikken over een gemeenschappelijke ruimte en kunnen gebruikmaken van een daktuin, die is uitgerust met waterbergingssysteem. Deze geeft geleidelijk regenwater af aan de tuin en het riool. Aan de achterkant zorgen klimplanten voor een groene gevel, terwijl de voorgevel wordt voorzien van vleermuiskasten.

De bewoners zijn lid van woonvereniging 33Bovengronds, die zelf het kleine onderhoud oppakt en ook nieuwe huurders kan voordragen.

Balans

Wethouder Frank van Vliet: ‘In Delft werken we aan een goede balans tussen huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Het project 33Bovengronds is een mooie toevoeging in het gebied Nieuw Delft. Bovendien worden bewoners lid van de beheercoöperatie, een vernieuwende woonvorm waar zij nauw betrokken zijn bij het (sociale) beheer van de woningen.’

‘Nieuwe woningen zijn al duurzaam in gebruik. Nu komt het erop aan om ook de bouw van woningen te verduurzamen’, zegt Boris van de Gijp, directeur Vastgoed bij Achmea Real Estate. ‘Deze acquisitie onderstreept onze ambitie om voorop te lopen in deze ontwikkeling. Duurzame bouw is goed voor het klimaat én voor de beleggingsportefeuilles van onze institutionele klanten. En dus voor de pensioenen van miljoenen Nederlanders.’

Scroll naar boven