AC Vastgoed Nederland verkoopt voormalige supermarkt in Dokkum

Arcona Capital heeft namens AC Vastgoed Nederland een voormalige supermarkt en een kantoorpand in Friesland verkocht.

De verkoop betreft een voormalige Jumbo supermarkt aan de Rondweg-West 92 in Dokkum (1.365 m2) en een kantoorgebouw aan de Badweg 2 en 4 ( 3.909 m2) in Leeuwarden. Het kantoorgebouw is in gebruik bij Stichting Jeugdhulp Friesland. De koper is Eric Kooistra, een regionaal actieve belegger. De voormalige supermarkt in Dokkum biedt onderdak aan Kooistra’s retail-formule RestPost. De koopprijs bedraagt volgens het Kadaster slechts € 600.000. De koopprijs van het kantoorpand in Leeuwarden is niet bekend.

Met deze verkopen wordt de financiering van het door DRC Savills Investment Management Capital (DRC) gemanaged fonds geheel afgelost. “Met die financiering maakte DRC het in 2018 mogelijk bestaande financieringen van Propertize en twee andere financiers van meer dan € 95 mln af te kopen met een korting van meer dan € 43 mln. Het was een zeer complexe transactie, omdat de afgekochte financiering door drie verschillende financiers was verstrekt aan tien commanditaire vennootschappen met allemaal verschillende participanten. Nu de externe financiering geheel is afgelost, zal de opbrengst van de volgende verkopen geheel ten goede komen aan de participanten in het fonds en aan de participanten in de tien oude commanditaire vennootschappen”, aldus Peter Mars, directeur van Arcona Capital Fund Management.

Arcona Capital werd juridisch vertegenwoordigd door Loyens & Loeff. De koper is geadviseerd door Trip Notarissen. DRC werd juridisch bijgestaan door Van Doorne en Paul Hastings.

Scroll naar boven