95 woningen op Lloydpier in Rotterdam opgeleverd

Het project Eden District, langs de rivier de Maas, is klaar. De 95 nieuwe woningen in het project zijn opgeleverd aan de toekomstige bewoners.

De Lloydpier vormt samen met de Müllerpier het Lloydkwartier. Het oude Rotterdamse havengebied verandert in een woon- en leefgebied. Stebru bouwde de door Blauwhoed ontwikkelde woningen. 

Bewoners van Eden District wonen in Waterfront, Riverside of The Gardens. Tussen de bebouwing ligt de verborgen binnentuin. De binnentuin is ontworpen door Hosper en gerealiseerd door Weverling Groenproviders.

Eden District bestaat uit verschillende woningtypes. De eengezinswoningen hebben extra verdiepingshoogte, vides en een Maasraam; een glazen erker het uitzicht op de Maas. Eden District is ontworpen door Arons & Gelauff en Architectuur Maken.

Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan oplossingen die bijdragen die klimaatverandering tegen gaan. Zo zorgt een PowerNest van Ibis Power voor opwekking van energie door zon en wind. De bakstenen zijn circulair geproduceerd en speciaal gemaakt voor dit project door Steen010 en Steenfabriek Klinkers. Een warmte/koude-opslagsysteem zorgt voor het verwarmen en koelen van de woningen. Parkeren gebeurt ondergronds en er zijn ook deelauto’s van MyWheels beschikbaar. Het gebruik van de fiets wordt gestimuleerd door de fietsenstalling dichtbij de entrees te plaatsen.

 

Scroll naar boven